Project

State Musical Center, Batumi

Completed

Client:Ministry of Education, Culture and Sport of Adjara

Start date:Jun 2010
Completion date:Nov 2011
Total Area: 11300 m2
Large-scale reconstruction and restoration works of the existing musical center building were carried out. The whole layout of the building was completely changed. The load-bearing frame of the core and superstructure were arranged with monolithic reinforced concrete elements. Structural elements of the existing load-bearing monolithic reinforced concrete frames were either strengthened or replaced. The facade and arched ceiling of the attached part was cladded with glass panels made of aluminum profiles and glazed with double-pane insulated windows. Silver-colored metal spires were installed on the walls of the building parapet. Walls and ceilings painted with decorative ornaments were completely restored. Cornices and decorative figures were renewed.

Chairs in the audience space were replaced. Internal and external fountains were arranged. Full repair works were executed in the interior and inner rooms. External and internal engineering networks were installed with their equipment. Scenic machinery was installed. The outer territory was paved with decorative concrete tiles, curbs, and landscaping was arranged.